Groothandel & importeur
in delicatessen!
T. +31 (0)13 536 1564
M. +31 (0)6 445 03 174
E. info@gustonl.nl
Inloggen
>Producten >Kaas>

Mozzarella di Buffolla 125 gr

Kaas

Mozzarella di Buffolla 125 gr

Mozzarella di Buffolla 125 gr

De naam Mozzarella is afgeleid van het Italiaanse woord ‘mozzare’ wat letterlijk “afsnijden” of “afknijpen” betekend. Dit slaat op de ambachtelijke wijze van Mozzarella maken waarbij aan het einde van de kaasstreng de bol werd gemaakt die daarna werd ‘afgeknepen’ of ‘afgesneden’. Vroeger werden de “bulba’s” bewaard in riet- of in gagelbladen en soms in olie.

Di Buffolla betekent ‘van de waterbuffel’. De melk van de waterbuffel wordt al meer dan 900 jaar gebruikt om deze heerlijke verse kaas te maken. Fris, zacht, lekker en voedzaam. Niet te verwarren met de koemelkmozzarella die anders van smaak en samenstelling is. Deze delicatesse is meteen herkenbaar aan de vliesdunne porselein-witte, bijna doorzichtige, huid die op spanning staat zodat deze bij de eerste ‘bite’ knapt.

De inhoud is van een fijne luchtige en regelmatige structuur, fris, vol en romig van smaak. Daarnaast heeft de Mozzarella di Bufala een haast onmerkbare smaakervaring die wordt gevormd door de subtiele zoutjes, zoetjes, bittertjes, zuurtjes, onami en lipiden-sensatie. Voedseltechnologen en culinaire kenners kunnen hier - onder een goed glas wijn - uren over uitweiden en discuteren.
< terug
artikelnr: 1270  |  aantal p/omdoos: 12