Groothandel & importeur
in delicatessen!
T. +31 (0)13 536 1564
M. +31 (0)6 445 03 174
E. info@gustonl.nl
Inloggen
>Producten >

Koekjes

Koekjes

Zoete Italiaanse delicatessen, bij een lekker kopje espresso of cappucino hoort natuurlijk een heerlijk ambachtelijk koekje, chocolade of zachte noga!
Producten zoals Torrone zijn ook heerlijk als tussendoortje of als ‘dolce’ (dessert).

Cannoli croccante

Een heerlijke glutenvrije variant op de gewone cannoli siciliani waarbij de buitenkant bestaat uit croccante amandelschaafsel, die is gedipt in chocolade en daarna gevuld met creme. De houdbaarheid is ook meer dan 6 maanden dus geen derving!

Cannoli siciliani

Een cannolo (meervoud cannoli) is een gebakje en nagerecht uit de Siciliaanse keuken. Het bestaat uit een gerold koekje dat gevuld is met ricotta. Het is één van de bekendste gerechten uit de Siciliaanse keuken. De koekjes krijgen hun vorm doordat ze in een houten buisje gebakken in de oven geplaatst worden. De vulling dient kort voor het serveren aangebracht te worden om te voorkomen dat het omhulsel zacht wordt.
In het Siciliaans wordt het een cannolu genoemd dat klein buisje betekent. Het gerecht stamt mogelijk uit de stad Caltanissetta of Palermo.

Pasticcini di mandorla

Panforte

Panforte is een traditioneel Italiaans nagerecht dat vruchten en noten bevat. Het is van oorsprong een gerecht dat met Kerstmis wordt gegeten, maar het is nu gedurende het hele jaar verkrijgbaar. Het gerecht vindt zijn oorsprong in het Toscane van de 13e eeuw. Siena wordt gezien als de Panfortehoofdstad.[1]
Panforte betekent letterlijk "sterk brood", een verwijzing naar het kruidige aroma. De originele naam van panforte was "panpepato" (gepeperd brood), dit wegens de sterke kruiden die in de panforte worden gebruikt.
Panforte is vrij eenvoudig te maken. Suiker wordt opgelost in honing, dat op zijn beurt wordt gemengd met bloem, diverse noten, de (gekonfijte) vruchten en kruiden. Het volledige mengsel wordt in een ondiepe pan gebakken. Na het bakken wordt de panforte bestrooid met poedersuiker. Commercieel geproduceerde panforte heeft vaak een rand van rijstpapier.
Gewoonlijk wordt een kleine snee panforte met de koffie of een dessertwijn (vin santo) na een maaltijd geserveerd, alhoewel sommigen panforte en koffie bij hun ontbijt nemen.

Lazaroni

Blikken

Overige dolci