Groothandel & importeur
in delicatessen!
T. +31 (0)13 536 1564
M. +31 (0)6 445 03 174
E. info@gustonl.nl
Inloggen
>Producten >

Wijnen

Wijnen

Wijn

Een kleine greep uit ons nieuwe wijn assortiment.

Amami Wijnen

Senza vino non c'e amore - There is no love without wine! En dat vinden wij bij GustoNL ook. De wijnen van Amami hebben een opvallende verpakking en een onderscheidende smaak. Welke van de acht varianten is jouw favoriet? Onze favoriet: de lichtzoete Rosato Puglia.

Spumanti (mousserend)

Prosecco, Franciacorta en Lambrusco: dit zijn de bekendste mousserende wijnen van Italië. De ene bubbel is de andere niet. Ze komen allemaal uit een ander herkomstgebied, zijn van een andere druif gemaakt en worden op een verschillende manier geproduceerd. Daardoor hebben ze ook allemaal een andere smaak en kennen ze hun eigen harmoniërende gerechten en favoriet genietmoment. De een is geschikter als aperitief, de ander meer als dessertwijn. In Italië drinken ze de spumante overigens het hele jaar door. Er zijn ook diverse wite en rode wijnen die licht bruisend zijn, zoals de rode Lambrusco. Spumantes zijn uitermate geschikt om te drinken bij vruchten, dessert of op het terras.

Villa Olmi spumantes e vini

De wijnen en spumante van Villa degli Olmi zijn stuk voor stuk verrassend niet alleen door hun mooie design flessen maar ook door hun verrassende wijnsoorten.

Ceci spumanti

Dit wijnhuis van Otello Ceci staat bekend om zijn hoge kwaliteit in rode en witte mousserende wijn, verpakt in zeer elegante flessen.

Mio Gusto spumantes

Bianci (wit)

Bij de vorming van witte wijn wordt de most vrijgehouden van schillen, steeltjes en pitten. Het druivensap dat ontstaat bevat weinig tot geen kleurstof en zal de wijn dus vrijwel geen kleur meegeven. Deze witte wijnen zijn onmisbaar bij vis of gevogelte en na een glas weet u wel waarom!

Rosati (rosé)

De Rosati krijgt haar kleur doordat de schillen van de blauwe druiven minder lang bij het sap (de most) blijven dan bij de bereiding van rode wijn. Tijdens de traditionele vinificatie worden de druiven gekneusd en beginnen de schillen hun kleurstof aan het sap af te geven. rosé. De beperkte hoeveelheid tannine in rosé maakt dat zij fris en licht is, maar toch met zekere stevigheid gedronken kan worden. Rose is een zeer veelzijdige wijnsoort en wordt steeds vaker gecombineerd met salades, vis, pasta, gevogelte of wit vlees.

Rossi (rood)

Italië staat bekend om zijn regio's waar wijn wordt geproduceerd en diversen soorten inheemse druiven worden geteeld. Om rode wijn te verkrijgen wordt most gedurende een bepaalde periode met de druivenschillen vergist. De kleurstoffen in de schil geven de wijn een rode kleur. De rode tint van wijn wordt bepaald door onder andere het gebruikte druivenras die zorgvuldig geselecteerd zijn. Rode wijn gaat goed gepaard met een lekker stuk vlees of kaas en is onmisbaar bij een Italiaans diner!