Venturini Baldini Aceta balsamico bio

Gelegen op de historische Matidilche-heuvels in Emilia, tussen Parma en Reggio Emilia, staat het landgoed Venturini Baldini synoniem voor biologische balsamico uit Emilia. Met een benadering met volledige respect voor de natuur en haar ecosysteem, een sterke link met het territorium en haar traditie, maken we biologische balsamico die de diversiteit van Emilia vertegenwoordigen.

De meest geliefde balsamico


Toont alle 10 resultaten


Antica Acetaia

De Acetaia di Canossa vindt zijn oorsprong in de historische acetaia, gehuisvest in een gebouw uit de zeventiende eeuw op het bovenste deel van het landgoed. Een plek die de belangrijke historie van onze azijnproductie vertegenwoordigt, waarvan het erfgoed onder meer wordt vertegenwoordigd door een batterij die bestaat uit meer dan 400 kleine vaten, gebouwd uit verschillende soorten hout. Van jeneverbes tot eik, van kers tot es, tot kastanje, elk klein vat geeft de azijn die een onmiskenbaar aroma behoudt. De passages en de duurzaamheid van onze azijn in de individuele "tonnen" volgen de lokale voorschriften, die ons productlijnen geven die de Emiliaanse excellentie naar de tafel brengen. Naast de traditionele lijn van Reggio Emilia, produceert het bedrijf ook Balsamic IGP Modena-azijn.