Geniet van onze nieuwste Siciliaanse producten!

Siciliaanse producten

We hebben weer verschillende, nieuwe producten binnen gekregen die jouw Italiaanse gerechten een finishing touch geven! Ook zijn de producten makkelijk met elkaar te combineren en goed te gebruiken bij een heerlijke borrel. We zorgen ervoor dat de lekkerste Italiaanse delicatessen en andere producten beschikbaar zijn om je gerechten compleet te maken. We vertellen je graag meer over onze nieuwe producten waaronder, drie echte Siciliaanse zeezouten, een Siciliaanse olijfolie vol van smaak en heerlijke felgroene rauwe nocellara olijven. Ben een je een liefhebber van zout en olijven of wil je nog een toevoeging aan je Italiaanse keuken? Lees dan snel verder!

Siciliaanse zeezout

Het Italiaanse merk Segreti di Sicilia heeft heerlijke Siciliaans zeezout. Wij hebben drie soorten zeezout die ieder heerlijk zijn om vlees mee te kruiden, voor op bruschetta’s of om een pasta of pizza extra mee te kruiden! Er zijn verschillende varianten de Oregano, Carni en Limone.

De Oregano variant is een zeezout die gemengd is met Siciliaanse oregano. De Carni is een zeezout gemengd met kruiden van de Italiaanse kruidenvelden. En voor de citroen liefhebbers is er ook de Limone variant. Dit is een zeezout gemengd met verse citroenrasp van Siciliaanse citroenen. De Limone zeezout is ook heerlijk voor op vis en zeevruchten!

Een smaakexplosie in je mond

Enrico’s selezione; Olio di oliva Monocultivar Nocellara del belice. Deze olijfolie heeft een frisse, fruitige aroma die je een echte smaakexplosie geeft! De olie is gemaakt van geperste Siciliaanse Nocellara del Belice olijven. Deze groene olijven worden vroeg geoogst en snel gebotteld na het persen. De olijfolie heeft een volle smaak met geuren van fruit en fris gras met een kruidige frisheid. Deze olijfolie is heerlijk over vers brood en bruschetta. De olijfolie is ook lekker door een salade, een koud pasta gerecht of bij het Italiaanse Caprese salade gerecht!

Tip!

Vul een bakje met deze heerlijke olijfolie en wat van de Carne zeezout. Lekker om met een stokbrood in te dippen en de echte Siciliaanse kruiden en smaken te proeven! Je kunt het serveren bij een borrelplank, als side dish bij een pasta tijdens het diner of bij een lekkere maaltijdsalade.

Smaakvolle olijven

Na de verschillende soorten zeezouten en de smaakvolle olijfolie mogen ook olijven niet ontbreken! De Segreti Olive Nocellara Contidana. Deze grote groene nocellara olijven zijn op boerse wijze gemarineerd met knoflook en wilde venke len kruiden. Deze olijven samen met een smaakvolle marinade zijn een echte delicatesse. De olijven zijn lekker door een salade, op een pizza, door een pasta of tijdens een borrel.

Een Italiaanse borrelplank

Met onze nieuwe Siciliaanse producten kun je een uitgebreide borrelplank samenstellen waar je gasten van zullen genieten! Neem een grote houten borrelplank en vul deze met enkele delicatessen. Denk hierbij aan plakjes stokbrood of korte soepstengels (grissini) met daarnaast een schaaltje gevuld met de eerder genoemde olijfolie en een van onze heerlijke zeezouten. Een schaaltje groene nocellara olijven mogen ook zeker niet ontbreken en om de borrelplank verder op te vullen kun je kiezen voor verschillende Italiaanse vleeswaren, kazen en tapenades. Maak de borrel compleet door er een heerlijke Italiaanse wijnen erbij te serveren zoals, Laficala Barolo of Amami Nero d’Avola.

Een echte Italiaanse pasta

De bovenstaande producten zijn niet alleen lekker bij de borrel, maar ook zeker om een heerlijke pasta mee te maken. Gebruik het zeezout en de olijven als smaakmakers door de saus. Kies voor de nieuwe pasta in de vorm van inktvisringen; Calamarata. Deze pasta is in het hart van Toscane gemaakt met de beste 100% Toscaanse semolina meel die verbouwd is volgens ouderwetse Toscaanse boerentraditie.

Om je pasta af te maken ontbreekt er alleen nog een heerlijke pastasaus. Neem daardoor de Passata Nera. De saus is gemaakt van donkere Pera d’abruzzo tomaten. Of doe eens gek en neem de Sugo alla Vodka voor een ‘drunken’ pasta.

Alle Italiaanse delicatessen en dranken vind je op onze website en zijn gemakkelijk te bestellen. Buon Appetito!