Laficaia Gavi di Gavi 12% – 750ml (6 per doos)

Deze witte wijn heeft zijn naam te danken aan de witte cortese di gavi druif die in het Zuid-Oosten van Italie aan de Lingurische kust groeit. Gavi di Gavi is fris en fruitig en heeft een droge en lichte smaak. Deze kenmerken maken deze wijn aangenaam harmonieus. Serveer bij een temperatuur van 8-10 ° C. Gavi is een van de meest elegante witte wijnen in Italië. Gavi  wordt gezien als de witte kroonjuweel van Piëmonte. Gavi kreeg een DOCG-status in 1998.

De Gavi di Gavi van Laficaia is strogeel van kleur, met groenige reflecties. De geur is elegant, fruitig en fris met aroma’s van citrusfruit en appel, met een vleugje venkel en vuursteen. De smaak is crispy en elegant, mooi gestructureerd en met een mooie balans tussen alcohol en zuren. Een heerlijk frisse wijn met een mooie finish.

De Gavi di Gavi  is een heerlijke, frisse wijn die gedronken kan worden als aperitief. In combinatie met schaal – schelpdieren, of bijvoorbeeld met een mooie pasta vongole komt deze wijn uitstekend tot zijn recht

Prijs per omverpakking: 6 stuks

Artikelnummer: 1836 Categorie: