Vleeswaren

Italiaanse vleeswaren zijn echt onderdeel van de Italiaanse cultuur. Iedere Italiaanse regio heeft wel zijn eigen specialiteiten en wijze van produceren. Iedereen is wel bekend met het fenomeen antipasti. Dit betekent letterlijk 'voor de maaltijd' en is terug te vinden op de menukaart van Italiaanse restaurants.

De meest gewaardeerde vleeswaren


Toont alle 25 resultaten


Salami

Droge worsten of salami zoals de Italianen het noemen is een verduurzaamd vleesproduct. Dit wil zeggen dat het vlees op zo’n manier is bewerkt dat het geschikt is om langere tijd ongekoeld te bewaren. De hiervoor gebruikte technieken zijn nog ouder dan de weg naar Rome. Omdat moderne middelen zoals invriezen niet tot de mogelijkheden behoorde moesten er andere technieken worden aangewend om vlees lang houdbaar te maken. De belangrijkste ingrediënten voor dit proces zijn zout, de juiste bacteriën en tijd. Daarnaast werden er veelal lokale kruiden en specerijen toegevoegd. De combinatie van deze factoren zorgen al eeuwen lang voor smakelijke producten.