Pesto & Tapenade

Officieel is pesto een mooi, smeuïg, mengsel van pijnboompitten, basilicum en olijfolie. Zodra we deze ingrediënten gaan vervangen door iets anders spreken we eigenlijk niet meer van pesto maar van tapenade. Je kunt het op veel verschillende manieren gebruiken. Smeer het op brood, op een toastje of op een wrap. Gebruik het als smaakmaker bij een pastagerecht. Of maak er een heerlijke dressing van.

De meest gewaardeerde tapenade


Toont alle 32 resultaten


De herkomst van Pesto

Pesto kent een lange geschiedenis die waarschijnlijk is begonnen bij de Oude Romeinen. Zij aten al iets wat sterk leek op de pesto die wij kennen. Oorspronkelijk komt pesto uit de Italiaanse stad Genova uit de streek Ligurië. De klassieke variant van de pesto heet dan ook ‘Pesto alla Genovese’. In Genova wordt de oeroude smaakmaker al van oudsher, traditioneel gemaakt van verse basilicum, pijnboompitten, knoflook, pecorinokaas en olijfolie.