Olijfolie

Olijfolie is een plantaardige olie die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al lang met olijfolie bekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor het begin van onze jaartelling gebruikt werd. Rond 1200 voor Chr. brachten de Feniciërs de olijfboom naar Italië. Olijfolie wordt vooral bij de voedselbereiding gebruikt. In veel landen rond de Middellandse Zee is olijfolie al duizenden jaren van belang.

De meest Geliefde olijfolie


Toont alle 40 resultaten


Gearomatiseerde olijfolie

Er zijn verschillende soorten Gearomatiseerde Olijfolie: pepersmaak, basilicumsmaak, citroensmaak, sinaasappelsmaak; maar ze zijn allemaal gemaakt met een extra vierge van hoge kwaliteit en met de beste grondstoffen. Voor de productie van citrusolie met gearomatiseerde olie wordt het gebruikt om de extra vierge olijfolie te aromatiseren tijdens de extractiefase: citroenschillen of sinaasappels en sap of rechtstreeks uit citrusvruchten worden samengevoegd tot de olijven en geplet. Het resultaat is buitengewoon!