Meer dan 600 premium Italiaanse producten

Al ruim 20 jaar Italië expert

Voor 12.00u besteld, morgen in huis

Wekelijks direct transport vanuit Italië

Borrelen op z’n Italiaans; Aperitivo!

Je hebt je vrienden uitgenodigd voor een gezellige borrelavond, maar je hebt geen idee wat voor lekkers je op tafel moet zetten. Wij hebben de tip voor je! Borrelen op z’n Italiaans; Aperitivo noemen ze dat in Italië, je serveert heerlijke antipasti voor je gasten.

Wat is Antipasti nou eigenlijk?

Antipasti is het meervoud van Antipasto. Het is een Italiaans aperitiefhapje dat traditioneel geserveerd wordt voor het avondmaal en betekent letterlijk ‘voor de maaltijd’. Voor de chefkok is dat natuurlijk ideaal, want tijdens de bereiding van de voor- en hoofdgerechten kunnen je gasten al lekker smikkelen van de antipasti en een goed glas wijn. Ze krijgen direct een warm welkom.

In Italië kun je in elk restaurant genieten van een antipasti. Ook in Nederland serveren de meeste Italiaanse restaurants de antipasti. Steeds vaker zie je dat de antipasti ook geserveerd wordt tijdens een borrelavond. En dat vinden wij een heel goed idee. Je kunt de antipasti namelijk heel goed zelf samenstellen en serveren tijdens een borrelavond met vrienden. Nu denk je vast, maar wat voor hapjes moet ik dan maken? We gaan je een aantal lekkere tips geven!

Echte italiaanse borrelhapjes

Er zijn verschillende soorten antipasti om te serveren aan je gasten. Je kunt zelf je eigen antipasti samenstellen. Neem een grote houten snijplank en serveer hierop je hapjes. Hieronder een paar voorbeelden van Italiaanse borrelhapjes voor jouw  Aperitivo borrelplank.

Om de borrelavond af te maken, is het lekker om een goed glas wijn te serveren. Bij voorkeur natuurlijk een Italiaanse wijn.

Welke wijn past echt bij jouw Aperitivo?

Een antipasti bevat namelijk heel veel verschillende smaken en daardoor is niet meteen iedere wijn passend. De kunst is dan om een wijn te vinden die goed past bij alle smaken, zoals bijvoorbeeld de witte Trebbiano en de rode Sangiovese. Ook heerlijk is de lichte rose Pinot Grigio blush. En als je het echt sprankelend wil maken neem je als aperitiefwijn een Prosecco Spumante of een Raboso Rose Spumante

In onze webshop vind je alle producten die nodig zijn om jouw Italiaanse borrelavond te organiseren.

Salute e arrivederci Enrico GustoNL!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00