Meer dan 600 premium Italiaanse producten

Al ruim 20 jaar Italië expert

Voor 12.00u besteld, morgen in huis

Wekelijks direct transport vanuit Italië

Tips voor de perfecte Italiaanse paasbrunch

Pasen staat alweer bijna voor de deur en wat is er dan leuker om de perfecte paasbrunch te organiseren? Een eigen paasbrunch kun je heel gemakkelijk zelf klaarmaken en serveren. Het enige wat je nodig hebt zijn lekkere lekkernijen, leuke aankleding en je familie en vrienden om die lekkernijen natuurlijk op te eten.

Wij steken de paasbrunch in een Italiaans jasje, want we gaan alleen maar voor heerlijke Italiaanse delicatessen. Dat wordt een heus paasfeestje!

Wat drinken we tijdens de paasbrunch?

Tijdens de paasbrunch mag een heerlijke kop thee niet ontbreken. Serveer een aantal soorten en smaken thee voor je gasten, zodat ze zelf kunnen kiezen. Om in de Italiaanse sferen te blijven gebruik je dan natuurlijk een Italiaanse thee. In onze webshop staan meerdere smaken thee waar je uit kunt kiezen.

italiaanse paasbrunch

Om van je thee een feestje te maken voeg je een beetje honing toe. En dan wel echte Italiaanse honing, de Miele del Favo. Deze honing is rijk van smaak en ziet er fantastisch uit in een luxe pot met daarin een stuk honingraat. Deze heerlijke honing hebben we in mooie geschenkverpakking, met maar liefst 5 soorten honing, in onze webshop staan.

De koffieliefhebbers onder ons mogen we absoluut niet vergeten. Zorg ervoor dat je heerlijke koffie in huis hebt, het leukste is natuurlijk dat dit ook Italiaanse koffiebonen zijn. In onze webshop hebben wij een aantal heerlijke koffiebonen staan waar je uit kunt kiezen.

italiaanse paasbrunch

Natuurlijk zijn er ook mensen die geen koffie en thee drinken. Kies dan voor een heerlijk Italiaans vers sapje, bijvoorbeeld de Nettare all’albicocca.

Wat voor lekkers bij de paasbrunch?

De vraag is ga je voor zoete lekkernijen, hartige lekkernijen of juist een combi daarvan? Alles is mogelijk. Wij zijn dol op de Italiaanse zoete lekkernijen, daarom zouden we je zeker adviseren om deze te serveren tijdens je paasbrunch. Wat ons betreft mogen die echt niet ontbreken. We sommen onze favorieten zoete lekkernijen op die perfect zijn voor een paasbrunch:

Zijn er kinderen aanwezig onder de gasten? Hoe leuk is het dan om de paaseieren te verstoppen zodat ze deze kunnen gaan zoeken? Misschien niet een echte Italiaanse traditie, maar wel hartstikke leuk om de kids ook te vermaken tijdens de paasbrunch.

tips voor italiaanse paasbrunch

Wil je ook graag een aantal hartige Italiaanse lekkernijen serveren? Lees dan vooral ons vorige blog even terug. Daar geven we een aantal heerlijke tips voor een Aperitivo borrelplank.

Decoreer de tafel feestelijk

De tafel mag echt wel even extra feestelijk gedekt worden tijdens de paasbrunch. Start uiteraard met een gezellig tafelkleed om direct een sfeer te creëren. Zet de borden en het bestek klaar en voorziet iedereen van een servet.

Gebruik mooie etagères en mooie borden om je eten op te serveren. Bouw een etagère mooi op met alle zoete lekkernijen als de cannoli’s, de chocolade, de cantuccini’s en de taart. Snijd de cannoli’s en de taart in kleinere stukjes en leg die op de etagere. Breek de chocolade in kleine stukjes en leg ze ook op de etagere. Ben je met een groot gezelschap? Maak dan gebruik van 2 étagères en verdeel het eten over beide. Zo kan iedereen rustig genieten van het eten.

italiaanse paasbrunch

Hoe serveer je de thee? Je kunt een theepot hiervoor gebruiken, alleen je wil juist iedereen lekker een eigen smaak thee laten kiezen. Dus schenk de thee in de keuken in en zet de thee smaken op tafel. Dit geldt hetzelfde als voor de koffie uiteraard.

Bekijk ons hele paas assortiment aan Italiaanse lekkernijen en thee op onze website.

Salute e arrivederci Enrico GustoNL!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00