Piccola Italia Balsamico Bianco Dattero 200ml (12 stuks)

Witte Balsamico met dadel

In de Italiaanse streek Modena staat de Balsamico Bianco synoniem voor traditie, historie en passie. De Balsamico Bianco wordt al verscheidene generaties lang (sinds 1906) op originele ambachtelijke wijze gemaakt. Deze Witte Balsamico met dadel heeft een lekkere lichte smaak en geeft geen kleur aan het gerecht.

Witte balsamico azijn is eigenlijk een witte wijnazijn, waar druivenmost aan toegevoegd is. Het is een variant op de balsamico azijn zoals je ‘m kent: de donkere, stroperige azijn die veelal over salades wordt gedaan. Witte balsamico azijn is juist zachter van smaak. Net als bij gewone balsamico azijn, begint ook de witte met een witte druif. Maar er is wel een verschil. Om normale balsamico azijn te maken, suddert de druivenmost totdat deze stroperig en gekarameliseerd wordt. Vervolgens wordt de azijn gerijpt in een aantal vaten, voor meerdere jaren. Dit draagt bij aan de smaak, kleur en het karakter van de azijn.

Bij witte balsamico azijn wordt de most juist onder druk gekookt, om te voorkomen dat het bruin wordt. In tegenstelling tot de gewone versie, rijpt witte balsamico maar voor korte tijd. Het resultaat: een goudkleurige azijn die smaakt naar een zachtere versie van haar stroperige broertje. Witte balsamico rijpt 4 jaar voordat deze word verpakt in de fles

 

Artikelnummer: 0797 Categorieën: ,